Ryż na pikantno

Ocena przepisu

Składniki

  • ugotowany ryż 2 szklanki
  • papryka marynowana 1 szt
  • ogórki konserwowe 2 szt
  • cebula marynowana 0,5 słoiczka
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • oliwki 10 dag
  • starta skórka z cytryny 1 łyżeczka
  • olej 3 łyżki
  • keczup pikantny 4 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • kilka liści sałaty

Sposób przyrządzenia

Ryż skropić sokiem z cytryny, posypać skórką cytrynową i wymieszać. Paprykę i ogórki pokroić w paseczki, dodać cebulę, pokrojone oliwki i wszystko wymieszać z ryżem. Olej wymieszać z keczupem, solą, pieprzem, wymieszać i polać danie, udekorować całymi oliwkami i listkami sałaty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1496
Data dodania: 2011-03-27

Zdjęcia

Ryż na pikantno
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-03-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż na pikantno

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.