Ryż z klopsikami

Ocena przepisu

Składniki

  • olej 7 łyżek do smażenia
  • ryż 2 woreczki
  • czosnek 2 ząbki
  • por 1 szt
  • cebula 1 szt
  • pomidory w puszce 1 szt
  • kukurydza w puszce 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • pietruszka zielona krojona 1 łyżka

klopsiki

Sposób przyrządzenia

Klopsiki:cebulę drobno pokroić dodać do reszty składników i wyrobić na jednolitą masę i doprawić. Uformować małe klopsiki i smażyć na oleju ze wszystkich stron. Na tłuszczu z klopsów poddusić pokrojoną cebulę, czosnek i por następnie dodać zmiksowane pomidory ugotowany ryż, odsączoną kukurydzę i ciągle mieszając dusić około 10 min. I doprawić. Na półmisku wyłożyć na środku ryż i wkoło poukładać klopsiki na wierzchu posypać zieloną pietruszką.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1726
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Ryż z klopsikami
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z klopsikami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.