Ryżowa zapiekanka z jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż wypłukać, ugotować na sypko, osączyć. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do startych jabłek dodać cynamon, wymieszać. Oba cukry połączyć, dodać do osączonego ryżu i wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Pozostałe masło zmrozić w zamrażalniku. Do przygotowanego naczynia wyłożyć połowę ryżu, następnie przygotowane jabłka i pozostały ryż. Zmrożone masło zetrzeć na wiórki i wymieszać z wiórkami kokosowymi. Zasypać ryż. Zapiekać 20 -30min.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1110
Data dodania: 2011-04-21

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryżowa zapiekanka z jabłkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.