Sałatka ryżowa z pieczarkami

Ocena przepisu

Opis

Sałatka ryżowa z pieczarkami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, przesmażyć na maśle i wystudzić. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pora obrać, umyć i pokroić w krążki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Do ryżu dodać przygotowane składniki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i ponownie wymieszać. Sałatkę można schłodzić w lodówce.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 976
Data dodania: 2011-05-06

Zdjęcia

Sałatka ryżowa z pieczarkami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-06
Sałatka ryżowa z pieczarkami

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka ryżowa z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.