Sałatka z brzoskwiń i parmezanu

Ocena przepisu

Składniki

  • brzoskwinie 2 szt
  • rukola 1 garść
  • parmezan 10 dag
  • miód 2 łyżki
  • orzechy piniowe 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Orzeszki piniowe zrumienić na suchej patelni. Następnie ostudzić. Brzoskwinie przekroić na pół, usunąć pestki i każdą połówkę pokroić na cztery części. Posmarować miodem i podpiekać na ruszcie 5 minut. Rukolę opłukać i ułożyć na talerzach. Na nie położyć usmażone kawałki brzoskwiń. Posypać orzeszkami. Parmezan zetrzeć na wiórki na tarce. Posypać nimi sałatkę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 401
Data dodania: 2011-06-17

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z brzoskwiń i parmezanu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.