Sałatka z fasolki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zagotować osoloną wodę, włożyć boczek i gotować 30 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Fasolkę umyć, połamać na kawałki i wrzucić do boczku razem z gałązką cząbru, gotować, nadal pod przykryciem około 10 minut. Boczek wyjąć, lekko przestudzić, pokroić w cienkie plastry. Obrane ziemniaki pokroić w słupki, przelać na sicie wrzątkiem. Obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych gruszki pokroić na ósemki, skropić sokiem z cytryny. Ziemniaki, boczek i gruszki włożyć do fasolki. Potrawę wymieszać, dusić jeszcze około 20 minut, doprawić solą, pieprzem i suszonym cząbrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 488
Data dodania: 2010-03-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z fasolki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.