Schab po wiedeńsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wykrajać polędwicę usuwając kości, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, posypać kminkiem i skropić octem; zostawić na 1 godz. W rondlu rozgrzać smalec, obrumienić schab ze wszystkich stron i piec ok. 90 min. W piekarniku, podlawszy rosołem. W czasie pieczenia podlewać mięso sosem spod pieczeni. Upieczone mięso pokrajać na plastry i podawać polane sosem, z ziemniakami z wody oraz z sałatką z surowej kwaszonej kapusty.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1948
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Schab po wiedeńsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.