Seler po rzymsku
Składniki
- chleb 40 dag
- mleko 1/2 szklanki
- jajka 10 szt
- saler 0,4 kg
- cebula 4 szt
- ser 10 dag
- płatki owsiane 8 łyżek
- pietruszka zielona 2 pęczki
- masło 30 dag
- tarta bułka 4 łyżki
- majeranek 2 łyżki
- pieprz i sól do przyprawy
Sposób przyrządzenia
Umyty i obrany seler , gotujemy w małej ilości wody . Chleb moczymy w mleku i odciskamy .Oba te składniki przepuszczamy przez maszynkę . Dodajemy jajka , płatki , ser , zieloną pietruszkę , majeranek i masło . Po przyprawieniu mieszamy . Po uformowaniu , wkładamy do foremki wysmarowanej masłem i tartą bułką . Pieczemy około 40 min w temp. 180 stopni .
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty