Sos beszamelowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło roślinne stopić (nie rumienić), dodać mąkę, rozprowadzić ciepłym mlekiem i zagotować dokładnie mieszając. Jajo ubić na pulchną masę. Do ubitego jaja wlewać po trochu gorący sos i stale mieszając wolno podgrzewać, aby się nie ściął. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Sosu beszamelowego używa się do warzyw z wody oraz do zapiekania potraw jarskich mięsnych i rybnych.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 681
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos beszamelowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.