Sos salsa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pomidory sparzyć obrać ze skórki i drobno pokroić. Paprykę i papryczki chilli umyć osuszyć i oczyścić z nasion, następnie papryki pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Oliwę, obrany czosnek, ocet i sól dokładnie zmiksować. Do garnka przełożyć pomidory, cebulę oraz paprykę, dodać do całości drobno pokrojoną kolendrę a następnie doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 10 minut na małym ogniu. Następnie wlać zmiksowany sos i gotować jeszcze około 5 minut. Sos przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować około 20 minut. Salsa od razu nadaje się do spożycia.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1154
Data dodania: 2011-04-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos salsa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.