Sos szodonowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Wino zagotowujemy. Mąkę rozprowadzamy łyżką zimnej wody i łączymy ze zdjętym z ognia winem. Całość zagotowujemy jeszcze raz i gorące wino wlewamy po trochu do utartych żółtek, mieszając lub ubijając trzepaczką. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 683
Data dodania: 2011-01-26

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sos szodonowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.