Studenckie cebularze

Ocena przepisu

Składniki

farsz

ciasto

Sposób przyrządzenia

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, przyprawić solą, dodać paprykę i mak.
Drożdże rozetrzeć z cukrem, rozprowadzić mlekiem. Dodać mąkę, jajka i margarynę, posolić i wyrobić dość gęste ciasto. Wałkować placki grubości ok. 0,5 cm. Wykrawać prostokąty, układać farsz i zlepiać w formie sakiewek lub kopert. Piec na złoto w temp. 180 st. Na koniec posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kminkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 554
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Studenckie cebularze

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.