Szybka zupka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę pokroić w paseczki. Zagotować 2 l wody z solą, wrzucić kapustę i po 35 minutach zestawić z ognia. Na patelni stopić smalec i usmażyć na nim czosnek i papryczkę. Przełożyć do moździerza i utłuc, a na patelni przyrumienić pokrojony w cienkie kromki chleb. Kiedy wchłonie prawie cały tłuszcz, dodać do kapusty razem z czosnkiem i papryczką. Wymieszać i gotować pod przykryciem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 801
Data dodania: 2010-12-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szybka zupka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.