Torcik

Ocena przepisu

Opis

Pyszny łatwy i szybki torcik.

Składniki

  • masło 200 g
  • cukier 200 gram
  • czekolada mielona 200 gram
  • migdały mielone 1,5 szklanki
  • cukier 1 szklanka
  • cytryna 1 sztuka
  • czekolada mleczna 1 tabliczka
  • czekolada gorzka 2 tabliczki
  • słodka śmietanka 12% 1 szklanka
  • masło 1 łyżeczka
  • laska wanilii 1 sztuka

Sposób przyrządzenia

Utrzeć masło z cukrem. Dodać czekoladę w proszku oraz środek z przeciętej wanilii. Wymieszać i uformować spód tortu na dnie natłuszczonej tortownicy. Wstawić do lodówki. Przyrządzić nadzienie, ucierając mielone migdały z cukrem i sokiem świeżo wyciśniętym z jednej cytryny. Ułożyć na spodzie tortu. Rozgrzać śmietankę. Włożyć połamane tabliczki czekolady i ogrzewać, aż pomada zacznie się ciągnąć. Dodać masło i wylać na tort. Wstawić do lodówki do stwardnienia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 552
Data dodania: 2011-11-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Torcik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.