Tort orzechowy z czekoladowym kremem
Składniki
- biszkopt 1 szt.
- biszkopt orzechowy 1 szt.
- krem czekoladowy 2 szkl.
- krem karpatkowy 1 szt.
- mleko 2 szkl.
- masło 25 g
- orzechy laskowe 200 g
- orzechy włoskie 200 g
Sposób przyrządzenia
Ostudzony jasny biszkopt przekrawamy na 2 placki.
Masa karpatkowa:
Krem robimy wg przepisu na opakowaniu, ostudzony ucieramy dodając po łyżce miękkiego masła.
Ułożenie tortu od dołu:
biszkopt z kawałkami czekolady
1/2 masy karpatkowej
ciasto orzechowe
1/2 masy czekoladowej
ciasto orzechowe
1/2 masy karpatkowej
biszkopt z kawałkami czekolady
Wierzch oraz boki tortu obsmarowujemy pozostałą 1/2 (połową) czekoladowej masy. Dekorujemy orzechami włoskimi i/lub laskowymi. Wykałaczką robimy na torcie wzorki, serce 'kratkujemy', puszczamy od niego promyki. Oczywiście można dowolnie ozdobić tort.
Trzymamy tort w lodówce aż do podania.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty