• apette.pl
  • Tort orzechowy z czekoladowym kremem

Tort orzechowy z czekoladowym kremem

Ocena przepisu

Składniki

  • biszkopt 1 szt.
  • biszkopt orzechowy 1 szt.
  • krem czekoladowy 2 szkl.
  • krem karpatkowy 1 szt.
  • mleko 2 szkl.
  • masło 25 g
  • orzechy laskowe 200 g
  • orzechy włoskie 200 g

Sposób przyrządzenia

Ostudzony jasny biszkopt przekrawamy na 2 placki.

Masa karpatkowa:

Krem robimy wg przepisu na opakowaniu, ostudzony ucieramy dodając po łyżce miękkiego masła.

Ułożenie tortu od dołu:
biszkopt z kawałkami czekolady
1/2 masy karpatkowej
ciasto orzechowe
1/2 masy czekoladowej
ciasto orzechowe
1/2 masy karpatkowej
biszkopt z kawałkami czekolady

Wierzch oraz boki tortu obsmarowujemy pozostałą 1/2 (połową) czekoladowej masy. Dekorujemy orzechami włoskimi i/lub laskowymi. Wykałaczką robimy na torcie wzorki, serce 'kratkujemy', puszczamy od niego promyki. Oczywiście można dowolnie ozdobić tort.

Trzymamy tort w lodówce aż do podania.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 640
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Tort orzechowy z czekoladowym kremem
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Tort orzechowy z czekoladowym kremem

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tort orzechowy z czekoladowym kremem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.