Trójkatne minipizze

Ocena przepisu

Opis

Wspaniałe zakąski na przyjęcie szczególnie dla dzieci

Składniki

ciasto

farsz

sos

Sposób przyrządzenia

Ciasto:

Rozgniatamy drożdże i zalewamy ciepłą wodą, dodajemy trochę soli i trochę mąki. Mieszamy aż do rozpuszczenia i dodajemy resztę mąki cały czas wyrabiając ciasto aż do uzyskania ciągnącej konsystencji która będzie kształtem przypominać kulę.
Ciasto przykrywamy folia i odstawiamy w ciepłe miejsce.

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C.

Farsz:
Salami kroimy w małe paseczki, cebulę obieramy i kroimy w półplastry.

Sos:
Sos przygotowujemy tak że koncentrat solimy i pieprzymy w miseczce.


Reszta:
Wyciągamy ciasto z lodówki i rozdzielamy na 4 kawałki. Kawałki rozwałkowujemy tak by uzyskać okrąg z każdej z nich i kroimy nożem na trójkąty, odsuwamy od siebie. Smarujemy je sosem, nakładamy cebulę, trochę pasków salami.
Wstawiamy na blachę i pieczemy 8-10 min w 200 st.
Potem wyjmujemy szybko i posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do wyłączonego piekarnika na 3 min aby się ser stopił.

Tak gotowe pizzunie podajemy na półmisku - na ciepło !
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2003
Data dodania: 2009-09-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Trójkatne minipizze

2010-02-24 23:08:19

Uwielbiam pizze z różnymi nadzieniami.
!Kama#

!Kama

2009-09-19 19:17:34

ciekawy sposób na "refresh" dobrze znanej pizzy :) fajny pomysł!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.