Udka kurczaka na słodko

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Udka dokładnie myjemy, osuszamy i obsmażamy na oleju na złoty kolor. Następnie przekładamy je do garnka, dodajemy przyprawy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 20 minut. W międzyczasie pomarańcze obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki. Następnie pod koniec duszenia dodajemy do udek i całość dusimy jeszcze 10-15 minut. Podajemy z ryżem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 651
Data dodania: 2010-03-21

Zdjęcia

Udka kurczaka na słodko
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-11-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Udka kurczaka na słodko

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.