Uszka z mięsem

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

nadzienie

  • mięso z rosołu 25 dag
  • cebula mała 1 sztuka
  • marchewka z rosołu 1 sztuka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Mięso, cebulę i marchewkę zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić i wymieszać.
Z mąki, letniej wody i szczypty soli zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi. Ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm. Nałożyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Dwa rogi po przekątnej zlepić. Ugotować w osolonej wodzie.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 60
Wyświetlenia: 800
Data dodania: 2011-05-27

Zdjęcia

Uszka z mięsem
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2011-05-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Uszka z mięsem

2011-12-31 17:08:00

wypróbowałam Twój przepis na święta do barszczyku i mogę polecić bo bardzo dobre.ja dodałam kroplę oliwy do ciasta-lepiej się sklejało ;-)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.