Warzywa po chińsku z ryżem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować w osolonej wodzie 15 minut, wyjąć i przestudzić. Na patelni rozgrzać olej i dodać warzywa chińskie, smażyć około 5 minut.

Pomidory z puszki pokroić w kosteczkę i razem z zalewą dodać do warzyw. Śmietankę wymieszać z przecierem pomidorowym, sosem sojowym, pieprzem i curry i wlać do warzyw.

Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na wolnym ogniu jeszcze ok 3 minut. Zwilżyć filiżankę nałożyć do niej porcję ryżu i wyłożyć ją na talerz. Wkoło ułożyć warzywa w sosie.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 533
Data dodania: 2012-07-15

Zdjęcia

Warzywa po chińsku z ryżem
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-15

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Warzywa po chińsku z ryżem

2012-07-16 17:26:32

Dobre warzywa z ryżem.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.