Wołowina duszona po burgundzku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso kroimy w kostkę, posypujemy pieprzem i tymiankiem. Cebule i czosnek siekamy. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Połowę masła i olej rozgrzewamy w rondlu i zarumieniamy mięso. Następnie dodajemy warzywa, posypane mąką i smażymy 2 minuty. Wlewamy rosół, wino, dodajemy czosnek i tymianek, pieprz oraz sól. Dusimy to wszystko 1, 5 godziny. Grzyby należy oczyścić i pokroić w plasterki. Smażymy około 10 minut na reszcie masła. Grzyby dodajemy do gulaszu, mieszamy i dusimy 15 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 140 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 448
Data dodania: 2010-10-01

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wołowina duszona po burgundzku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.