Zapiekana tortilla z kurczakiem
Opis
Staram się by dania były smaczne i oryginalne.
Składniki
- placki tortilla 5 sztuk
- podwójny filet z kurczaka 1 sztuka
- sól 1/2 łyżeczki
- chili 2 szczypty
- oleju 3 łyżki
- przyprawy do drobiu 1 łyżka
- kapusty pekińskiej 1/2 główki
- ogórek świeży 1 sztuka
- czerwonej papryki 1/2 sztuki
- sos włoski 1 opakowanie
- żółtego sera 10 dag
na sos
- majonez 1 mały słoiczek
- mała śmietana 12% 1 opakowanie
- pieprz 1 szczypta
- czosnku granulowanego 1 łyżeczka
Sposób przyrządzenia
1. Fileta kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą do drobiu, solą i odrobiną chili. Smażymy na oleju.
2. Sos włoski przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa myjemy, kroimy w kostkę, mieszamy z mięsem i sosem.
3. Mięso z warzywami rozkładamy na plackach, posypujemy startym serem i składamy w koperty. Pieczemy w rękawie foliowym (nie zawiązujemy go) około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C.
4. Składniki sosu dokładnie mieszamy. Gorące tortille polewamy sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty