Zapiekana tortilla z kurczakiem

Ocena przepisu

Opis

Staram się by dania były smaczne i oryginalne.

Składniki

  • placki tortilla 5 sztuk
  • podwójny filet z kurczaka 1 sztuka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • chili 2 szczypty
  • oleju 3 łyżki
  • przyprawy do drobiu 1 łyżka
  • kapusty pekińskiej 1/2 główki
  • ogórek świeży 1 sztuka
  • czerwonej papryki 1/2 sztuki
  • sos włoski 1 opakowanie
  • żółtego sera 10 dag

na sos

  • majonez 1 mały słoiczek
  • mała śmietana 12% 1 opakowanie
  • pieprz 1 szczypta
  • czosnku granulowanego 1 łyżeczka

Sposób przyrządzenia

1. Fileta kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą do drobiu, solą i odrobiną chili. Smażymy na oleju.

2. Sos włoski przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa myjemy, kroimy w kostkę, mieszamy z mięsem i sosem.

3. Mięso z warzywami rozkładamy na plackach, posypujemy startym serem i składamy w koperty. Pieczemy w rękawie foliowym (nie zawiązujemy go) około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C.

4. Składniki sosu dokładnie mieszamy. Gorące tortille polewamy sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 718
Data dodania: 2012-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekana tortilla z kurczakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.