Zapiekanka szparagowa z ziemniakami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w plastry. Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyć 15 minut. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwy ziemniaków, cebuli z mięsem, i fasolki. Śmietanę wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Potrawę polać śmietaną i posypać żółtym serem. Piec 30 minut w temp. 180 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 547
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka szparagowa z ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.