Ziemniaki na chłodno

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, ugotowane odstawiamy do wystygnięcia. Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Koperek myjemy i siekamy drobniutko. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę, dodajemy do śmietany mieszamy dodajemy starte ogórki i koperek i ponownie mieszamy. Wystudzone ziemniaki jeśli są duże kroimy w plastry lub sporą kostkę, doprawiamy, dodajemy cebulkę całość polewamy sosem ogórkowo-koperkowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 529
Data dodania: 2011-02-27

Zdjęcia

Ziemniaki na chłodno
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaki na chłodno

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.