ZIemniaki winne

Ocena przepisu

Składniki

  • ziemniaki małe 200 g
  • olej roślinny 1 łyżka
  • mielona kolendra 1 łyżeczka
  • mielony anyżek 1 szczypta
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • czarny pieprz 6 ziarenek
  • wino czerwone wytrawne 125 ml
  • mieszana sałata w delikatnej marynacie octowo-olejowej 100 g

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki umyć, osuszyć. Olej rozgrzać w rondlu, włożyć nieobrane ziemniaki oraz przyprawy. Całość smażyć ze wszystkich stron około 5 minut, cały czas odwracając. Podlać czerwonym winem. Zagotować, przykryć, gotować około 20 minut na średnim ogniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 814
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: ZIemniaki winne

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.