Zupa cebulowa

Ocena przepisu

Opis

zupa cebulowa jest bardzo dobrym źródłem składników wpływających na odporność.

Składniki

  • masło 0,25 szklanki
  • cebula 3 sztuki
  • cukier 1 łyżeczka
  • mąka 1 łyżka
  • woda 250 mililitrów
  • czerwone wino 175 mililitrów
  • bulion wołowy 500 mililitrów
  • bagietka 1 szt
  • ser gouda 240 g

Sposób przyrządzenia

Masło rozpuścić w dużym rondlu dodawać cukier ciągle mieszając. Przez 10 min podgrzewać posiekaną cebule na wolnym ogniu aż nabierze złoto-brązowego koloru. Do cebuli oraz rozpuszczonego masła dodawać make i mieszając do jednolitej masy. Dodać wodę, wino oraz bulion i zagotować. Następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu ok 12 min ukroić 5 kromek i zapiekać przez tez ok 12 min w rozgrzanym piekarniku ok 160'c gotową zupę przelać do 4 żaroodpornych miseczek na górze każdej porcji położyć po kromce i kawałku tej 5 kromki przyżądzonej wcześniej bagietki. Pokrojonym serem posypać tosty. Wstaw do piekarnika do 220'c i piec ok 12 min
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 395
Data dodania: 2011-12-05

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa cebulowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.