Zupa grochowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groch zlewamy zimną wodą, wkładamy do zimnego wywaru, zagotowujemy, odstawiamy na 2 godziny i ponownie gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, dodajemy do grochu pod koniec gotowania. Ziemniaki i groch zmiksować na gładki krem. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy, pod koniec oprószamy mąką, łączymy z zupą. Zupę zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem, podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 639
Data dodania: 2011-04-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa grochowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.