Zupa ogórkowa
Składniki
Sposób przyrządzenia
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na niewielkie kawałki. Do garnka wlać wodę, włożyć ziemniaki, wstawić na gaz. Jak woda się zagotuje zebrać szumowinę. Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do garnka. Dodać listek laurowy, łyżkę przyprawy ziarenka smaku, kostkę wołową oraz sól i pieprz do smaku. Następnie ogórki myjemy, jak kto woli można obrać, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jak ziemniaki zaczną się rozgotowywać dodać do nich ogórki i tak wszystko razem gotować jeszcze 30 - 40 minut. Następnie łyżkę mąki roztrzepujemy z niewielką ilością śmietany i wlewamy to do zupy. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kromkami chleba.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty