Zupa ogórkowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na niewielkie kawałki. Do garnka wlać wodę, włożyć ziemniaki, wstawić na gaz. Jak woda się zagotuje zebrać szumowinę. Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do garnka. Dodać listek laurowy, łyżkę przyprawy ziarenka smaku, kostkę wołową oraz sól i pieprz do smaku. Następnie ogórki myjemy, jak kto woli można obrać, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jak ziemniaki zaczną się rozgotowywać dodać do nich ogórki i tak wszystko razem gotować jeszcze 30 - 40 minut. Następnie łyżkę mąki roztrzepujemy z niewielką ilością śmietany i wlewamy to do zupy. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z kromkami chleba.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 892
Data dodania: 2010-03-16

Zdjęcia

Zupa ogórkowa
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-17
Zupa ogórkowa

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa ogórkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.