Zupa szczawiowa z rzeżuchą

Ocena przepisu

Opis

dobra zupka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pietruszkę i marchewkę umyć i zetrzeć na tarce. Ziemniaczki obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Do garnka wlać wywar drobiowy i zagotować. Wrzucić ziemniaczki, marchewkę, liść laurowy i pietruszkę. Podgotować tak aby ziemniaczki zmiękły. Liście szczawiu dokładnie przebrać, opłukać, osączyć oddzielić ogonki i pokroić drobniutko. Przesmażyć na oliwie, po czym dodać do wywaru, gotować jeszcze ok 5 min. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z odrobiną rzeżuchy i łyżeczką jogurtu naturalnego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 426
Data dodania: 2011-08-10

Zdjęcia

Zupa szczawiowa z rzeżuchą
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa szczawiowa z rzeżuchą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.