Zupa z wędzonki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso zalewamy wodą, gotujemy na średnim ogniu aż zmięknie, wtedy dodajemy poszatkowaną cebulkę oraz obrane, umyte i pokrojone w kostkę warzywa. Wsypujemy kaszę i w dalszym ciągu gotujemy aż wszystko zrobi się miękkie. Mięso wyjmujemy z wywaru, pozbawiamy kości i kroimy na małe kawałki po czym z powrotem wrzucamy do zupy. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Zupę podajemy posypaną zieloną natką pietruszki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 539
Data dodania: 2011-06-24

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z wędzonki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.