Zupa ziemniaczana z boczkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Warzywa opłukać, osuszyć obrać. Pora pokroić w prążki, selera w plastry, marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Boczek też pokroić w kostkę i stopić na patelni (bez dodatku tłuszczu), gdy boczek się wytopi dodać cebulę. Smażyć do czasu aż cebula będzie miała złoty kolor. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku zagotować bulion dodać liść laurowy, vegetę, pieprz, ziemniaki i gotować przez około 10 minut na małym ogniu, następnie dodać boczek z cebulą (bez tłuszczu), następnie znowu gotować 10 minut, po tym czasie dodać pora i selera znowu pogotować 10 minut i dodać czosnek z majerankiem. Na koniec doprawić solą, pieprzem i vegetą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 760
Data dodania: 2011-05-18

Zdjęcia

Zupa ziemniaczana z boczkiem
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-05-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa ziemniaczana z boczkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.