Zupa ziemniaczana z boczkiem
Składniki
Sposób przyrządzenia
Warzywa opłukać, osuszyć obrać. Pora pokroić w prążki, selera w plastry, marchewkę obrać i pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Boczek też pokroić w kostkę i stopić na patelni (bez dodatku tłuszczu), gdy boczek się wytopi dodać cebulę. Smażyć do czasu aż cebula będzie miała złoty kolor. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku zagotować bulion dodać liść laurowy, vegetę, pieprz, ziemniaki i gotować przez około 10 minut na małym ogniu, następnie dodać boczek z cebulą (bez tłuszczu), następnie znowu gotować 10 minut, po tym czasie dodać pora i selera znowu pogotować 10 minut i dodać czosnek z majerankiem. Na koniec doprawić solą, pieprzem i vegetą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty