Żurek na szybko

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Około 2- 2, 5 litra wody zagotuj z kostkami rosołowymi i ugotuj żurek. Dopraw go do smaku wegetą, solą i pieprzem. Kiełbasę pokrój w małą kosteczkę. Patelnię rozgrzej i wsyp na nią pokrojoną kiełbasę. Smaż na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając aż kiełbasa dobrze się podsmaży, zmieniając się w grzanki z kiełbasy i będzie chrupiąca. Przełóż na talerz, zalej żurkiem i podawaj od razu zanim grzanki z kiełbasy zmiękną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 446
Data dodania: 2011-12-02

Zdjęcia

Żurek na szybko
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-13
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Żurek na szybko

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.