Żurek z białą kiełbasą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do garnka wlewamy około 2 litrów wody. Włoszczyznę oczyszczamy, kroimy, do wody dodajemy włoszczyznę, listki laurowe oraz kiełbasę, gotujemy kilka minut. Następnie kiełbasę wyjmujemy, kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Do zupy dodajemy pokrojoną kiełbasę. Mąkę i żurek w proszku mieszamy z niewielką ilością zimnej wody, wlewamy do zupy. Śmietanę łączymy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do reszty zupy. Zupę solimy oraz pieprzymy do smaku. Nakładamy na talerze, posypujemy jajkami, dekorujemy rzeżuchą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1110
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Żurek z białą kiełbasą
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2010-09-30

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Żurek z białą kiełbasą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.