Babka drożdżowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże ucieramy z cukrem i mlekiem i wlewamy do maki mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Następnie dodajemy jajka, resztę cukru, stopione i przestudzone masło. Wyrabiamy ciasto. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy 50 minut w temp. 200 stopni. Białko ucieramy z cukrem pudrem. Smarujemy nim babkę i dekorujemy pomarańczami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 588
Data dodania: 2010-10-07

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka drożdżowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.