Babka na ciepło

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dokładnie utrzyj jajka z cukrem, dodaj mąkę, 1 żółtko i zmielone orzechy . Dokładnie wszystko wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do temp 200stc. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda i pokrój w niewielkie cząstki. Formę z kominkiem wysmaruj masłem, posyp bułką tartą. Wyłóż ciasto do formy, a następnie powkładaj do niego kawałki przygotowanych jabłek. Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 min. Babka jest gotowa, kiedy wierzch jest lekko wypukły, a włożony do ciasta patyczek zupełnie suchy. Upieczoną babkę wyjmij z blachy jeszcze gorącą i pokrój na równe kawałki. Posyp pudrem i zmielonymi orzechami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 675
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka na ciepło

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.