Bakłażany zapiekane z jajkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bakłażany umyte przekroić na pół, miąższ wydrążyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na dużej patelni, połówki bakłażanów położyć przeciętą stroną na dół. Smażyć 5 minut z każdej strony. Pomidory obrane ze skórki pokroić w kostkę, cebulę posiekać.Zeszklić je na 2 łyżkach oleju, dodać kawałki pomidorów i miąższ bakłażanów, smażyć 5 minut. Przyprawić do smaku, wymieszać z połową natki.Farszem napełnić połówki bakłażanów, zrobić wgłębienie, wbić po jajku,zapieka 15 minut, posypać resztą natki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1494
Data dodania: 2008-11-17

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Bakłażany zapiekane z jajkiem

2010-02-25 20:35:33

Według mnie jest to dobre danie na kolację.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.