Banany "Lukulus"

Ocena przepisu

Składniki

  • banany 2 szt.
  • cytryna 1/2 szt.
  • miód 1/2 łyżeczki
  • migdały posiekane 20 szt.
  • śmietana kremówka 3 łyżki

Sposób przyrządzenia

Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, posmarować miodem wymieszanym z sokiem z cytryny, ułożyć na deserowych talerzykach. Ozdobić bitą śmietaną i posypać migdałami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1951
!Patrycja

!Patrycja

Data dodania: 2008-11-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Banany "Lukulus"

2010-02-23 15:30:47

Może być.

2010-02-09 00:51:49

Taka słodko-kwaśna przekąska.

2010-02-06 14:33:09

Super
!Jarek#

!Jarek

2009-07-20 20:08:59

Banany luksus to był za komuny :))
Jak mieszać miód z cytryną ? Po pierwsze musi być lipowy, nalewamy go łyżką do szklanki, tak 1/3. Wyciskamy cytrynę tak by nie wpadły pestki i mieszamy łyżką - uwaga bo kolor i konsystencja się zmienią nie do poznania - i tak ma być. Polewamy dowolne rzeczy - do mięs też się nadaje. Szlachta wcinała różne wieprzowiny czy udźce pieczone z dodatkiem miodu (bo cytryn nie znali :)))
!Kama#

!Kama

2009-01-27 23:39:24

banany luksus;P
!lidka#

!lidka

2008-11-27 08:34:58

jakie banany?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.