Baranina z cytryną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte mięso włożyć w całości do rondla z rozgrzaną oliwą i po lekkim obrumienieniu mięsa - podlać wodą (3 łyżki), dodać szafran, cynamon, sól, pieprz i obraną ze skórki, pokrajaną na plastry cytrynę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Mięso pokrajać na plastry, ułożyć na dobrze wygrzanym półmisku, polać sosem i natychmiast podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 3617
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Baranina z cytryną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.