Bardzo ostre ogórki w słoikach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ogórków nie obieramy, kroimy je w ćwiartki, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy na dobę. Sok który powstał z ogórków wylewamy, ogórki zaś posypujemy chili i dodajemy zmiażdżony czosnek, wszystko dokładnie mieszamy. Zagotowanym, gorącym olejem zalewamy ogórki. Mieszamy i odstawiamy na 5godzin. Przygotowujemy słoiki, myjemy je i wycieramy do sucha. Słoiki napełniamy ogórkami z zalewą. Pasteryzujemy przez 3 minuty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 4046
Data dodania: 2010-07-22

Zdjęcia

Bardzo ostre ogórki w słoikach
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2010-07-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bardzo ostre ogórki w słoikach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.