Buraczki konserwowe

Ocena przepisu

Składniki

  • buraczki czerwone dowolna

zalewa

  • woda 2 L
  • ocet 10% 2 szkl
  • cukier 6 łyżek płaskich
  • sól 4 łyżki płaskie

Sposób przyrządzenia

Buraki umyć ugotować ze skórką. Zimne obrać ze skórki potrzeć na grubych oczkach napełnić słoiki. Składniki zalewy wymieszać i zalać buraki. Pasteryzować około 10 min.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1164
Data dodania: 2010-03-20

Zdjęcia

Buraczki konserwowe
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-03-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Buraczki konserwowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.