Biszkopt orzechowy

Ocena przepisu

Składniki

  • jajka 8 szt.
  • cukier 1/2 szkl.
  • orzechy włoskie mielone 300 g

Sposób przyrządzenia

Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy ubitą pianę, powoli mieszając. Następnie orzechy, i delikatnie mieszamy.
Tortownicę wykładamy od dołu papierem do pieczenia, boki masłem i mąką krupczatką obsypujemy. Przelewamy masę i pieczemy ok. 1 h w 160st. C.
Ostudzony placek przekrawamy na 3 części (mój wyszedł niski, zapewne dlatego, że dodałam drobno pokrojone orzechy, a nie zmielone). Ciasto przekrajałam na 2 krążki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 430
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Biszkopt orzechowy
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-06-30
Biszkopt orzechowy

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt orzechowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.