Budyń ze świeżych jabłek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka myjemy, obieramy, kroimy na pół, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w cienkie plastry, skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny, posypujemy cynamonem.

Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy cynamon, opłukane rodzynki i śmietanę. Dokładnie mieszamy, dodajemy ubita pianę z białek, łączymy z jabłkami.

Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, przelewamy przygotowaną masę, zamykamy. Gotujemy w kąpieli wodnej około 45 minut. Ugotowany i przestudzony budyń przekładamy do salaterek, posypujemy cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 55 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 844
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Budyń ze świeżych jabłek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.