Ciastka angielskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka wybić ze skorupek. Masło utrzeć z cukrem, jajkami, olejkiem waniliowym i śmietaną, połączyć z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia; zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 3 mm i wykrawać ciastka foremkami o różnych kształtach; upiec w piekarniku ok 30 minut przez 145 stopni c. Przed pieczeniem można posypać posiekanymi migdałami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 456
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciastka angielskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.