Ciasto drożdżowe z jagodami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do dużej miski wsypać drożdże, oba cukry, mąkę, wbić jaja, wlać olej i mleko - nie mieszać! - przykryć miskę ściereczką i pozostawić na 4 godz. w ciepłym miejscu.
Po tym czasie składniki wymieszać na gładką masę. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch rozłożyć jagody.
Piekarnik rozgrzać do 175 st.C. Ciasto piec ok. 45 min. Po upieczeniu ostudzić. Można oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 5 godz
Ile porcji: 14
Wyświetlenia: 367
Data dodania: 2012-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto drożdżowe z jagodami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.