Ciasto Shrek

Ocena przepisu

Składniki

biszkopt

masa

Sposób przyrządzenia

Biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywno. Następnie dodajemy żółtka, dalej ubijamy. Na samym końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie, lecz dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy około 30 minut w temp. 180*C.
Przygotowujemy masę: w szklance soku Pysio rozpuszczamy budynie, resztę soku zagotowujemy, wlewamy rozpuszczone budynie i gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż krem będzie gęsty. Gorący krem wylewamy na upieczony i wystudzony biszkopt. Następnie na przestudzony krem wykładamy delicje.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Na samym końcu dodajemy rozpuszczone wcześniej dwie galaretki w jednej szklance wody. Śmietanę wykładamy na delicje, odstawiamy do stężenia. Następnie dwie galaretki pozostałe rozpuszczamy w 3 szklankach wody, tężejące wylewamy na zastygniętą masę śmietanową.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 502
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Ciasto Shrek
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-29

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto Shrek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.