Ciasto ze śliwkami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

masa budyniowa

ponadto

Sposób przyrządzenia

Wbić jajka do miski, dodać cukier połączony z cukrem waniliowym. Ubić na puszystą masę. Dodać olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na posmarowaną blaszkę. Umyć śliwki, wypestkować, osączyć i ułożyć na cieście rozcięciem do góry. Piec ok 40 minut. Ciasto zostawić do ostygnięcia. Ugotować budyń i wystudzić. Wystudzony budyń utrzeć z margaryną. Ciasto posmarować masą budyniową tak, by zapełnić wgłębienia z owocami. Wyrównać i polać polewą czekoladową. Ciasto nie należy do wilgotnych ale jest pyszne. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1761
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Ciasto ze śliwkami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-31
Ciasto ze śliwkami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto ze śliwkami

2013-09-05 13:49:24

Ile tego oleju? Nie jest zawarty w przepisie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.