• apette.pl
  • Czerwona sałatka z pomidorów i papryki

Czerwona sałatka z pomidorów i papryki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Gotujemy buraki, studzimy, obieramy ze skórki i myjemy. Ścieramy na tarce i średnich oczkach. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. W dużym garnku układamy cebulę i paprykę. Wlewamy olej, wodę, ocet i dodajemy cukier z solą. Wszystko razem mieszamy i gotujemy pod przykryciem na małym palniku przez 10 minut. Na końcu ścieramy buraki i dodajemy je do garnka. Gotujemy jeszcze przez parę minut dobrze wymieszane. Sałatkę przekładamy do czystych słoików, które zakręcamy i odwracamy do góry dnem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1429
Data dodania: 2010-07-20

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czerwona sałatka z pomidorów i papryki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.