Deser z serków Danio
Składniki
- galaretka wiśniowa 1 op
- galaretka szafirowa 1 op
- galaretka truskawkowa 1 op
- galaretka cytrynowa 1 op
- serek danio 4 szt
- cukier puder 4 łyżki
- żelatyna 2 łyżki
Sposób przyrządzenia
Galaretki rozpuścić każdą z osobna w 400 ml wody, odstawić do lekkiego stężenia. 2 serki danio wymieszać z połową cukru pudru, dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie łyżkę żelatyny ( musi być przestudzona), dokładnie wymieszać. Do tortownicy wyłożonej folią spożywczą wlewamy tężejącą galaretkę szafirową, wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Następnie wylewamy masę z danio, odstawiamy do zastygnięcia. Następnie wylewamy galaretkę wiśniową, schładzamy. Kolejną warstwę robimy łącząc masę z pozostałych serków z galaretką cytrynową, wylewamy na galaretkę wiśniową, schładzamy w lodówce. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby deser ładnie zastygł.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty