Deser z serków Danio

Ocena przepisu

Składniki

  • galaretka wiśniowa 1 op
  • galaretka szafirowa 1 op
  • galaretka truskawkowa 1 op
  • galaretka cytrynowa 1 op
  • serek danio 4 szt
  • cukier puder 4 łyżki
  • żelatyna 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Galaretki rozpuścić każdą z osobna w 400 ml wody, odstawić do lekkiego stężenia. 2 serki danio wymieszać z połową cukru pudru, dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie łyżkę żelatyny ( musi być przestudzona), dokładnie wymieszać. Do tortownicy wyłożonej folią spożywczą wlewamy tężejącą galaretkę szafirową, wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Następnie wylewamy masę z danio, odstawiamy do zastygnięcia. Następnie wylewamy galaretkę wiśniową, schładzamy. Kolejną warstwę robimy łącząc masę z pozostałych serków z galaretką cytrynową, wylewamy na galaretkę wiśniową, schładzamy w lodówce. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby deser ładnie zastygł.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 764
Data dodania: 2011-08-28

Zdjęcia

Deser z serków Danio
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-28

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Deser z serków Danio

2012-01-01 01:44:10

ślicznie wyglada

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.