• apette.pl
  • Domowy makaron lazagne - i nie tylko

Domowy makaron lazagne - i nie tylko

Ocena przepisu

Składniki

dodatkowo

Sposób przyrządzenia

Do miski wsypać szklankę mąki, wbić jaja, wyrobić gładkie ciasto (podczas wyrabiania zużyć pozostałą mąkę w ilości w/g potrzeby - zużyłam 0,5 szkl.).
Blat oprószyć mąką, ciasto rozwałkować, wycinać szklanką koła* - wyszło mi 20 szt.
Makaron gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju, ok. 3 min.

*Z makaronu można wycinać dowolne kształty. Do lasagne można wykrajać nożem prostokąty, ja piekłam lasagne w naczyniu okrągłym, więc wycinałam koła.

Smacznego!
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 471
Data dodania: 2012-03-15

Zdjęcia

Domowy makaron lazagne - i nie tylko
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-03-19
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Domowy makaron lazagne - i nie tylko

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.