• apette.pl
  • Duszone kotlecikii cielęce z grzybami

Duszone kotlecikii cielęce z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte i oczyszczone mięso przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy do niego białko i tartą bułkę. Dokładnie wyrabiamy i formujemy na desce okrągłe kotleciki, które później opiekamy na suchej patelni. Po zrumienieniu skrapiamy je wodą i dusimy pod przykryciem. Następnie oczyszczamy grzyby, dokładnie myjemy i kroimy w plasterki i wkładamy na rozgrzaną margarynę. Dusimy je podlewając wodą. Gdy grzyby będą już gotowe dodajemy do nich śmietanę, doprawiamy solą i całość dodajemy do kotletów.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 831
Data dodania: 2010-10-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Duszone kotlecikii cielęce z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.