Duszone kotlecikii cielęce z grzybami
Składniki
- cielęcina bez kości 75 dag
- białko 1 szt
- bułka tarta 5 dag
- sól 1 szczypta
- świeże grzyby lub pieczarki 20 dag
- śmietana 10 dag
- margaryna mleczna 2 dag
Sposób przyrządzenia
Umyte i oczyszczone mięso przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy do niego białko i tartą bułkę. Dokładnie wyrabiamy i formujemy na desce okrągłe kotleciki, które później opiekamy na suchej patelni. Po zrumienieniu skrapiamy je wodą i dusimy pod przykryciem. Następnie oczyszczamy grzyby, dokładnie myjemy i kroimy w plasterki i wkładamy na rozgrzaną margarynę. Dusimy je podlewając wodą. Gdy grzyby będą już gotowe dodajemy do nich śmietanę, doprawiamy solą i całość dodajemy do kotletów.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty