Dżem wiśniowo-agrestowy

Ocena przepisu

Składniki

  • wiśnie 1 kg
  • cukier 1 kg
  • agrest 1 kg

Sposób przyrządzenia

Wiśnie wydrylować zasypać cukrem i po częściowym rozpuszczeniu się cukru postawić dżem na gazie. Agrest umyć, oczyścić z szypułek, zgnieść i lekko podgrzać a następnie gorący przetrzeć przez sito. Do częściowo odparowanych wiśni dodać przetarty agrest. Dżem jeszcze gotować przez jakiś czas do uzyskania pożądanej gęstości. Gorący nakładać do słoików, dobrze zakręcać i odwracać do góry nogami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 764
Data dodania: 2011-04-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem wiśniowo-agrestowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.